Geniet deze herfst van heerlijke rode wijnen!

 • Geplaatst op
 • Door Frederik Brouwers
 • Geplaatst in Wijntips
 • 0
Geniet deze herfst van heerlijke rode wijnen!

De herfst doet z’n intrede. En dat betekent dat het weer tijd wordt voor rode wijn. Want zeg nou zelf; een heerlijk, verwarmend glas rode wijn op een onstuimige herfstavond, daar wordt toch iedereen blij van?

Drie goede redenen om uzelf deze herfst te verwennen met een heerlijke rode wijn

 1. Het is weer even wennen dat de temperatuur daalt en de avonden steeds korter worden. En dan is de klok nog niet eens verzet. Stel uzelf bij het opstaan al een heerlijk avondje met een goed glas rode wijn en een brandend haardvuurtje in het vooruitzicht en het nadeel is ineens een voordeel geworden!
   
 2. Van rode wijn warmt u heerlijk op. En dat zit niet alleen tussen de oren. Ons lichaam reageert op de tannines en histamines die zich in de rode druiven bevinden.  En daarnaast zorgt de verwijding van de bloedvaten door de alcohol natuurlijk ook voor een lekkere warme gloed.
   
 3. En last but not least, in de herfst zijn we vaak extra vatbaar voor verkoudheden en griepjes. Goed nieuws; rode wijn bevat veel antioxidanten die goed zijn voor het versterken van je immuunsysteem. Drink dus regelmatig preventief een glas van uw favoriete rode wijn!
   

Rode wijntip van 10topwijnen.nl

Een favoriete herfst druivenras van 10topwijnen.nl is de Syrah. Syrah is een zeer smaakvolle rode druivenras die traditioneel vooral bekend is uit de Franse Rhône streek, maar tegenwoordig op vele plekken in de wereld (meestal onder de naam Shiraz) wordt verbouwd en mooie, vooral stevige wijnen voortbrengt.
 

Syrah geeft een diep donkerrode wijn met aroma’s van donker fruit (braam, donkere bessen), soms wat ‘jammig’ (wat zwoeler, gestoofd, zoetig) van aard. Verder kunnen er aroma’s van kruiden en specerijen naar voren komen, evenals tonen van koffie, tabak en leer. Allemaal wat aan de ‘warmere’ kant van het spectrum en daarom uitermate geschikt voor de koudere herst- en winterdagen.
 

Een heerlijke wijn, op basis van de Syrah, die we voor u geselecteerd hebben is Saint Christol ‘Les Frênes’ van Domaine Guinand uit de Languedoc. Het type winterwijn, hoewel we hem ook gewoon dronken in de zomer. Donker fruit in de geur en smaak, gecombineerd wat leer, drop, kruiden en specerijen. Met een mooie, wat gerookte, smaak van de houtopvoeding. U heeft een mooie, volle wijn in de mond, krachtig maar vitaal met een heel licht zoetje. In de wijn zit ook zo’n 40% van de Carignan druif gemixt. Een druivenras die ook van die wat stevigere winterse wijnen kan produceren: met het kruidige van Zuid-Frans struikgewas, bosfruit en pruim, peper en leer. 

Wilt u van deze laatste druivenras eens een ontzettend mooie wijn drinken, juist ook zoeen van ‘voor de haard, leesvoer of muziekje erbij, stop de tijd en geniet van elke slok’, probeert u dan eens Plaer van Acústic Celler uit Priorat, Spanje. Met zo’n wijn creëert men onvergetelijke herinneringen…
 

Wilt u wijnen met Syrah beter lekker kennen? Daarvoor zijn deze kleine flesjes Syrah wijn perfect! http://www.kleinflesjewijn.nl/search/Syrah/

 

Verwarm uzelf met een mooie rode wijn, neem de tijd en geniet! Proost alvast!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden