Faugères 'Tonnerre de Dieu' - Léo Vareille

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Rijke rode wijn met het kenmerkende Zuid-Franse aroma van garrigue in combinatie met rijp zwart fruit, specerijen en cacao. Power, kruidig en zeer smaakvol.


Smaaktype Rood – krachtig & intens 
Druivenras(sen) Grenache, syrah en mourvèdre
Herkomst Frankrijk – Languedoc - Faugères
Wijnhuis Léo Vareille
Jaargang 2013
Wijnbeschrijving

Deze rode wijn is intens en geconcentreerd van kleur, purper met robijnrode reflecties. In de geur mooie tonen van garrigue (dat typisch Zuid-Franse, kruidig geurende kreupelhout), zwart/donker fruit (braam o.a.), specerijen en cacao. De opvoeding van de wijn op hout toont zich, maar goed versmolten en zonder te zwaar aanwezig te zijn. De smaak is vol en geconcentreerd met veel volume, maar niet te zwaar. De wijn is mooie in balans en de tannines zijn verfijnd. Een heerlijke vlezige en kruidige wijn met een mooie lange afdronk. 
 

Serveertip

Zo’n stevige, kruidige rode wijn doet het geweldig bij mooie vleesgerechten, zoals filet mignon met olijven, hazenpeper, wild vlees, gegrild rood vlees en natuurlijk streekgerechten uit de Languedoc. Het is tevens een heerlijke wijn om bij mooie kazen te serveren.    

Onderscheidingen

Op het concours International van Lyon 2015 ontving de wijn een Zilveren medaille.

Achtergrond van de wijn

De wijngaarden van Domaine Léo Vareille liggen in het dorp Laurens, in het hart van de wijnstreek Faugères, en zijn geworteld op de kenmerkende bodem van dit dorp, leisteen. In de smaak van de wijn komt de opvoeding op dit bodemtype lichtelijk naar voren: het geeft een lichte vuursteen toets in de geur en de smaak.
Eveneens karakteristiek aan de streek en verbonden aan het terroir is de zogenaamde ‘garrigue’: het kruidig geurende kreupelhout dat kenmerkende is voor Zuid-Frankrijk en vaak karakteristiek is voor de wijnen uit de Languedoc. Ook in deze wijn is deze garrigue onmiskenbaar aanwezig en geeft het de wijn een lekkere kruidig karakter.  

De druiven in deze wijn worden apart van elkaar geoogst op basis van rijpheid. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd om zo het potentieel van elk van de rassen zo goed mogelijk te kunnen bepalen en te kunnen vermengen tot een evenwichtige wijn met een zo goed mogelijke expressie van het terroir.
Het wijnmaakproces duurt zo’n 20 dagen (vrij lang, om zoveel mogelijk expressie en aroma’s uit de druiven te kunnen halen) en daarna wordt de wijn opgevoed in houten vaten.  
 

Bewaaradvies Te bewaren tot 2019 
Serveertemperatuur 17°C
Alcoholpercentage 13%
Inhoud 75cl
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen