10 heerlijke herfstwijnen

Herfst is zo'n heerlijke periode. De natuur krijgt het ‘gezellige’ karakter met zijn mooie herfstkleuren. En hoewel er zeker nog mooie, zonnige dagen tussen zitten, merk je aan de vroege ochtendtemperaturen dat we langzaamaan richting de koude periode gaan. We neigen dan ook al iets meer naar de hartverwarmertjes. Wijnen die niet geheel meer gericht zijn op de verfrissing van de zomer, dus wat ronder en voller mogen zijn. Fruitig nog wel, maar ook wat krachtiger. Wat vaker weer rood en wijnen die passen bij de kost van dit jaargetijden (het vroege wild onder andere).
We hebben voor u 10 wijnen geselecteerd die prima voldoen aan deze ‘ertussenin’-periode. 

Probeer de droge witte Langhe Maestro van Pecchenino eens. Een mooie blend van chardonnay en sauvignon blanc. Rijk, rond en romig gecombineerd met frisheid en levendigheid

Of als rode wijn de Bierzo Pétalos van Palacios. Mooi Spaans van de druif mencia. Vol, met veel rijp fruit en een mooie houtopvoeding, maar toch elegant. Een beetje gekoeld mag, zo is ‘ie toch nog een klein beetje zomers.

Maak er een momentje genieten van; van de heerlijke nazomer, van de mooie kleuren, van lekker weer eens onder een kleedje, van de borrel op zondag binnen bij het eerste haardvuurtje!