Colombette rosé – geniet van de beste rosé deze zomer

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Wijntips
  • 0
Colombette rosé – geniet van de beste rosé deze zomer

Nu de zomer weer echt is aangebroken en de rosé weer vaker ten tonele verschijnt om de dorst lekker te lessen, kunnen we het niet laten om u deze prijswinnende rosé eens extra te presenteren. Domaine la Colombette is met zijn rosé van de grenache druif een steevaste waarde in de top van het segment. Niet voor niets heeft de wijn dan ook in het afgelopen Wijnconcours van Proefschrift (wederom) de titel in de wacht gesleept van beste rosé van Nederland in de prijsklasse tot en met € 7,50. Gegarandeerd genieten dus!

Domaine la Colombette grenache rosé

De Colombette grenache rosé is een heerlijke frisse en fruitige rosé met een mooie body. Niet zo licht en erg strak en droog als vele, maar eentje met een lekkere ‘grip’ in de mond. De wijn heeft een prachtige zalmroze kleur en geurt naar klein rood fruit als frambozen, besjes en aardbei, gecombineerd met een lichte kruidigheid. Het alcoholpercentage is niet zo hoog met 11,5% wat bijdraagt aan de lekkere doordrinkbaarheid van de wijn. Super voor de zomer dus!

 

En voor de prijs hoeft u het dus ook zeker niet te laten: € 6,95! Ontdek de Colombette grenache rosé nu dus ook!

 

Over Domaine la Colombette

Domaine la Colombette ligt in de Languedoc in het zuiden van Frankrijk, vlakbij de Middellandse Zee. De wijngaarden liggen ten noorden van Béziers, op een heuvel, goed beschermd tegen de invloeden van vorst. De grenache waar deze rosé van gemaakt is, is het oudste druivenras van Domaine la Colombette. De grenache stokken zijn rond de 40 jaar oud, wat bijdraagt aan de klasse en diepte van de wijnen.

 

Het wijnhuis werd in 1890 opgericht door Louis Pugibet en werd door hem vernoemd naar een straat in Toulouse, de geboortestad van Louis. Inmiddels zwaait de 4e generatie, Vincent Pugibet, er de scepter. Samen met zijn vader François maakt hij op een zeer biologische verantwoorde wijze een heerlijke range aan wijnen, waaronder deze rosé.

 

Al in de jaren ’70 koos vader François voor duurzame wijnbouw, waarbij de kwaliteit van de druiven en wijnen boven de kwantiteit ging. Op dat moment zeer vooruitstrevend, zeker in de wijnstreek Languedoc. Alle bewerkingen op het land werden met paard uitgevoerd. Niet dat het gebruik van een paard nu per se zo innovatief is, maar wel als dat gebeurt vanuit de visie van de duurzaamheid en biologische landbouw.  

 

Sinds 1997 is Vincent de drijvende kracht achter het wijnhuis. Onder zijn leiding heeft de export van de wijnen van Colombette een vlucht genomen. Ook werd er, met het oog op een toekomst zonder pesticiden, resoluut gekozen voor een innovatieve richting en technologische vooruitgang. Zo experimenteert hij onder andere met Europese druivenrassen die resistent zijn tegen de belangrijkste ziektes, zodat het gebruik van pesticiden verder teruggebracht kan worden. Ook streeft hij naar alcoholarme wijnen. Met als doel frisse, fruitige wijnen vol met personaliteit te maken. En dat lukt ze donders goed, want niet voor niets is deze grenache rosé echt een regelmatige prijswinnaar, ook qua karakter springt ‘ie er nog wel eens positief uit tussen de rest.

 

Probeer hem dus ook eens, de beste rosé van Nederland in zijn prijsklasse: Domaine la Colombette grenache rosé >>

 

Santé, op een heerlijke zomer!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden