Drie hoeraatjes voor Grenache!

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Druivenrassen
  • 0
Drie hoeraatjes voor Grenache!

18 september is het Internationale Grenache dag. Feest dus! Aangezien er niet genoeg redenen kunnen zijn om een lekkere wijn te drinken en van de Grenache heerlijke wijnen worden gemaakt, komt dat heel mooi uit! 10topwijnen.nl laat u er graag kennis mee maken en geeft u 10% korting op deze wijnen cadeau.

International Grenache Day

Elk jaar is op de 3e vrijdag van september de officiële, internationale Grenache dag. Een aantal jaren geleden is deze speciale dag in het leven geroepen door de Grenache Association om meer bekendheid te genereren voor dit mooie druivenras.

 

Het is een van de meest aangeplante blauwe druivenrassen van de wereld en wordt in rode wijnen veelal gemixt met andere druivenrassen. Grenache geeft rode wijnen met een volle en zachte smaak. In de geur en smaak zijn aroma’s van rood fruit (aardbei, framboos en besjes) te herkennen en deze worden veelal gecombineerd met een pepertje en wat kruidigs. Er bestaat ook een wit druivenras met dezelfde naam, daarom wordt wel eens onderscheid gemaakt tussen Grenache Blanc en Grenache Noir.

 

Op de site van de Grenache Association, http://www.grenache-association.com/, vindt u natuurlijk veel meer informatie over deze druif, deze beweging en deze feestdag.

 

Korting op Grenache

Bij feest horen cadeautjes. En we vinden het natuurlijk ook gewoon een mooie gelegenheid om de Grenache inderdaad even wat extra aandacht te geven.

 

Daarom krijgt u tot en met 18 september bij 10topwijnen.nl met de kortingscode 'happygrenacheday' (vul zonder aanhalingstekens in bij uw bestelling) 10% korting op alle wijnen waarin ook maar een sprankje Grenache (noir of blanc) verwerkt zit. U vindt ze op: http://www.10topwijnen.nl/tags/grenache/

 

 

Laten we proosten op de Grenache! Cheers!

 

 

P.s. dezelfde actie geldt overigens voor alle rode en witte wijnen waarin Grenache verwerkt is op Kleinflesjewijn.nl: http://www.kleinflesjewijn.nl/tags/grenache/

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden