Een goede wijn kiezen als Vaderdagcadeau

  • Geplaatst op
  • Door Frederik Brouwers
  • Geplaatst in Over wijn
  • 0

Met Vaderdag wilt u natuurlijk iets leuks en bijzonders aan uw vader cadeau geven. En in het geval van wijn iets wat hij ook écht lekker vindt. Welke wijn dan te kiezen kan soms nog best lastig zijn. Daarom geven we u enkele tips om een goede wijn te kiezen voor Vaderdag:

Een wijn waarvan u samen genoten heeft

Herinnert u zich een lekkere wijn waarvan u samen eens genoten heeft? Het geven van dezelfde wijn is niet alleen leuk, het brengt natuurlijk ook meteen de goede herinneringen en leuke anekdotes naar boven.

Welke wijn heeft of schenkt hij?

Neus eens in zijn wijnrek of bekijk welke wijnen hij normaliter drinkt of schenkt. Kies niet dezelfde wijn, maar ga op zoek naar wijn uit dezelfde streek of van hetzelfde druivenras. Misschien net iets anders, maar wel zo leuk om zijn 'wijnhorizon' net iets te verleggen.

Wijn bij zijn lievelingseten

Weet je wat de lievelingskost van je vader is? Zoek dan een wijn die daar goed bij past. Dit kan natuurlijk nog best een lastige zijn, maar er is hulp alom te vinden op internet. Zo staan er bij elke wijn op 10topwijnen.nl serveertips die u kunnen helpen hierin. Of kijk eens naar deze handige wijn-spijscombinatieposter

Wijn die u zelf lekker vindt

Welke wijn vindt u zelf lekker? Smaak wordt voor een groot deel bepaald door DNA en ‘smaakopvoeding’, iets wat u natuurlijk voor een groot deel met uw vader deelt. Grote kans dus dat wat u lekker vindt ook gewaardeerd wordt door uw vader. En anders is het natuurlijk een prima excuus om (voor u) te schenken als u zondag op visite gaat bij hem ;-)

Kies een wijn van 10topwijnen.nl

Of u kiest een wijn van 10topwijnen.nl om cadeau te geven. Alle wijnen op 10topwijnen.nl zijn vooraf geselecteerd uit honderden wijnen. Het zijn wijnen die eruit springen vanwege verrassingseffect of opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding. En daarmee is het kaf al van het koren gescheiden voor u. Zo geeft u altijd een goede wijn.

2 mooie wijnen om cadeau te geven voor Vaderdag zijn bijvoorbeeld: 

Cadeautip wit: Mâcon - aux Bois d'Allier van Domaine Cordier, een heerlijke witte Bourgogne, super voor een visliefhebber.

Cadeautip rood: Faugères 'Tonnerre de Dieu' van Léo Vareille - een lekkere, volle en rijke rode wijn met een kruidig aroma gecombineerd rijp zwart fruit, specerijen en cacao. Power, kruidig en zeer smaakvol. 

Bestel nog vóór woensdag 15:00 uur, dan heeft u de wijn nog voor het weekend in huis.  
 

Fijne Vaderdag en veel plezier met geven alvast!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden