Geniet deze herfst van heerlijke rode wijnen!

 • Geplaatst op
 • Door Frederik Brouwers
 • Geplaatst in Wijntips
 • 0
Geniet deze herfst van heerlijke rode wijnen!

De herfst doet z’n intrede. En dat betekent dat het weer tijd wordt voor rode wijn. Want zeg nou zelf; een heerlijk, verwarmend glas rode wijn op een onstuimige herfstavond, daar wordt toch iedereen blij van?

Drie goede redenen om uzelf deze herfst te verwennen met een heerlijke rode wijn

 1. Het is weer even wennen dat de temperatuur daalt en de avonden steeds korter worden. En dan is de klok nog niet eens verzet. Stel uzelf bij het opstaan al een heerlijk avondje met een goed glas rode wijn en een brandend haardvuurtje in het vooruitzicht en het nadeel is ineens een voordeel geworden!
   
 2. Van rode wijn warmt u heerlijk op. En dat zit niet alleen tussen de oren. Ons lichaam reageert op de tannines en histamines die zich in de rode druiven bevinden.  En daarnaast zorgt de verwijding van de bloedvaten door de alcohol natuurlijk ook voor een lekkere warme gloed.
   
 3. En last but not least, in de herfst zijn we vaak extra vatbaar voor verkoudheden en griepjes. Goed nieuws; rode wijn bevat veel antioxidanten die goed zijn voor het versterken van je immuunsysteem. Drink dus regelmatig preventief een glas van uw favoriete rode wijn!
   

Rode wijntip van 10topwijnen.nl

Een favoriete herfst druivenras van 10topwijnen.nl is de Syrah. Syrah is een zeer smaakvolle rode druivenras die traditioneel vooral bekend is uit de Franse Rhône streek, maar tegenwoordig op vele plekken in de wereld (meestal onder de naam Shiraz) wordt verbouwd en mooie, vooral stevige wijnen voortbrengt.
 

Syrah geeft een diep donkerrode wijn met aroma’s van donker fruit (braam, donkere bessen), soms wat ‘jammig’ (wat zwoeler, gestoofd, zoetig) van aard. Verder kunnen er aroma’s van kruiden en specerijen naar voren komen, evenals tonen van koffie, tabak en leer. Allemaal wat aan de ‘warmere’ kant van het spectrum en daarom uitermate geschikt voor de koudere herst- en winterdagen.
 

Een heerlijke wijn, mede op basis van de Syrah, die we voor u geselecteerd hebben is de Faugères 'Tonnerre de Dieu' van Léo Vareille. De wijn combineert de syrah met de grenache en mourvèdre, een praktijk die wat afgekeken is van de Rhônestreek waar vaker op basis van GSM (Grenache, Syrah, Mourvèdre) krachte en volle wijnen worden gemaakt. Zo ontstaat een wijn die echt perfect winters aanvoelt. Vol, krachtig, kruidig, zwoel. Met tonen van het kenmerkende Zuid-Franse aroma van garrigue (dat kruidige struikgewas dat zo'n typische Zuid-Franse geur geeft) in combinatie met rijp zwart fruit, specerijen en cacao. Power, kruidig en zeer smaakvol.

Echt een perfecte wijn om u mee te warmen op de koudere dagen. Voor de open haard, met een boek of elkaar, lekker met een stukje worst of oude kaas...of misschien zelfs een stukje chocola. Misschien wel na een heerlijk winters avondmaal met wild of een mooi stukje vlees, want daar past 'ie ook perfect bij.


Wilt u wijnen met Syrah beter lekker kennen? Daarvoor zijn deze kleine flesjes Syrah wijn perfect! http://www.kleinflesjewijn.nl/search/Syrah/

 

Verwarm uzelf met een mooie rode wijn, neem de tijd en geniet! Proost alvast!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden