Genieten van heerlijke lentewijnen!

Genieten van heerlijke lentewijnen!

De lente is weer aangebroken, heerlijk! Het besef dat de dagen weer langer worden, de temperaturen weer gaan stijgen, we weer lekker vaker en langer naar buiten kunnen, het korte spul weer aan kunnen trekken en alles nog meer gaat groeien en bloeien stemt ons zo vrolijk. De dagen van buiten met vrienden en familie en een lekkere wijn komen eraan!

En met die wetenschap is er meestal ook een verandering in voorkeur voor wijnen. De vollere, zwaardere, verwarmende wijnen mogen weer opgeborgen worden. Het is tijd voor weer wat vrolijkere en fruitigere wijnen. Wat lichter en frisser over het algemeen. Soms rood, soms wit, want het blijft er soms nog een beetje tussenin.

10 heerlijke lentewijnen

10topwijnen.nl selecteerde voor u 10 heerlijke wijnen die perfect bij de lente passen. Alle wat lichter dan de winterwijnen, maar toch nog met een lekkere rondeur. Wijnen, rood en wit, waarbij heerlijke fruitigheid de boventoon voert, soms met meer of minder uitgesproken bloemigheid. Net als de lente eigenlijk!

4 rode wijnen hebben we voor u geselecteerd die als licht en fruitig getypeerd kunnen worden. Alle met een mooie structuur en body en soms wat zwoelheid, maar stuk voor stuk met een mooie fruitigheid. Het zijn alle vier ook rode wijnen die best een tikkeltje extra gekoeld mogen worden, voor wat extra frisheid. Maar het hoeft niet. Prima dus om te hebben op zowel de wat warmere als de wat koelere dagen in de lente.

Voor de witte wijnen selecteerden we wijnen die lekker droog zijn, maar niet te strak. Met een lekkere, soms wat exotische, fruitigheid en waar u geuren van bloemen in kunt herkennen. Vooral de Torrontes is een regelrechte ‘bloementuin’.

En we konden het niet laten om toch ook een lekkere mousserende wijn te selecteren. Een heerlijke Sekt van de riesling. Gemaakt op dezelfde wijze als een champagne. Maar dan met een iets vriendelijker en lieflijker resultaat. Niet alleen qua smaak, ook voor uw portemonnee. Om de lente te vieren! Keer op keer.

U vindt de 10 heerlijke lentewijnen op www.10topwijnen.nl/10-lentewijnen. Probeer ze en geniet van de lente!
 

Houdt u wel van verrassende wijnen?

Het is soms zo leuk om van de gebaande paden af te gaan. Qua wijnstreken en druivenrassen onder andere. Het geeft de mogelijkheid om uit te vinden waar u van houdt en om nieuwe gebieden en druivenrassen te ontdekken (en daarmee vaak wat voordeliger uit te zijn).

Bent u wel een beetje een wijnavonturier? Dan zijn de geselecteerde 448 S.L.M., Sauvignon blanc/malvasia, Torrontes en Müller thurgau zeker wijnen om eens te proberen. De eerste twee hebben weliswaar 2 bekende druivenrassen ten grondslag (pinot noir, respectievelijk sauvignon blanc), maar worden gemixt met wat onbekendere druivenrassen. Dat maakt ze juist zo verrassend. De laatste twee zijn gemaakt van rassen die niet zo bekend zijn, maar wel met rasse schreden populariteit aan het winnen zijn. Niet in de laatste plaats omdat de kwaliteit ervan ook zo in opmars is. En omdat ze gewoon lekker zijn.
 

Of bent u dol op klassieke wijnen?

Bent u juist meer gecharmeerd van de bekendere en klassiekere wijnen? Dan breken we heel erg graag een lans voor de geselecteerde pinot noir uit de Elzas en de Duitse droge riesling. Beide elegant en verfijnd en een enorm voorbeeld van de grootsheid van deze druivenrassen. Nu gebied de eerlijkheid wel om te zeggen dat we van de Elzasser pinot noir ook wel erg verrast waren…dit is van het allerhoogste niveau en kan zo meespelen in de Bourgogne-divisie. En nog biologisch ook! Dus toch een verrassende wijn eigenlijk.
 

Let the sun shine!

Wij zijn er klaar voor dus, de lente. Wij kunnen niet wachten tot de eerste picknick met een heerlijke, gekoelde lentewijn en lekkere hapjes!

Wat is uw ultieme lente-wijnmoment?
 

Reacties

  1. W. Staal W. Staal

    Thuis komen van werk en dan de barbecue aan en een lekkere koele witte wijn erbij. Die sauvignon blanc/malvasia is heerlijk, beste wijn voor een warme dag. Heb er nu al zin in!

  2. Sonja Sonja

    Dat ultieme moment is voor mij dat je de eerste keer weer de hele avond buiten kan zitten in de tuin in plaats van binnen. Met een lekker glas wijn natuurlijk. Doe mij dan die riesling maar lekker!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden