10topwijnen.nl weblog

Frisse en fruitige witte wijnen

Frisse en fruitige witte wijnen In de maanden waarin de temperaturen wat hoger zijn en de zon zich wat vaker laat zien, zijn we over het algemeen geneigd wat meer trek te hebben in frisse en fruitige witte wijnen. Droge witte wijnen die juist heerlijk de dorst lessen en soms wat eenvoudiger zijn om zo los te drinken, genietend in de zon. Waar moet u naar zoeken?

10 topwijnen voor bij het kerstdiner

10 topwijnen voor bij het kerstdiner Met de Kerst wordt er net iets (of eigenlijk veel) meer aandacht besteed aan het eten en hetgeen we onze gasten voorschotelen tijdens een diner. Het mag vaak iets mooier, duurder, bijzonderder. En daar horen natuurlijk ook mooie wijnen bij, die het liefst een perfecte combinatie vormen met de gerechten. Maar zo makkelijk is dat meestal nog niet om die matches te vinden.

10topwijnen.nl helpt u een handje met een lijst van 10 topwijnen die heerlijk passen bij de diverse gerechten die vaak bij het kerstdiner opgediend worden.

3 zomerse wijnen in ons glas

3 zomerse wijnen in ons glas Het is volop zomer. De vakanties zijn inmiddels (bijna) allemaal begonnen en de temperaturen zijn zoals we allen graag willen. Tijd voor lekker lang in de tuin, op het balkon of om ergens anders buiten te vertoeven. En daarbij drinken we natuurlijk graag iets dorstlessends. Lekkere, frisse wijn. Iets meer wit en rosé, met vaak een wat hoger zuurtje en iets meer gekoeld. Genieten van de combinatie van zon of een warme zomeravond en een heerlijke wijn. Wij hebben 10 heerlijke zomerse wijnen voor u geselecteerd. Alle zeer de moeite waard, maar welke staan bij ons op tafel (of eigenlijk in de wijnkoeler) deze zomer?

Vive la Franse wijn!

Vive la Franse wijn! Het is 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Vive la France! Maar vooral ook hun wijnen! We maken onze eigen Tour de France en zetten 10 heerlijke Franse wijnen uit diverse wijnstreken op een rij. Vier mooie rode wijnen, 4 heerlijke witte, een dorstlessende rosé en een feestelijke, zoete, mousserende rosé.