10topwijnen.nl weblog

Wat is rosé en hoe wordt rosé gemaakt?

Wat is rosé en hoe wordt rosé gemaakt? 14 augustus was het internationale rosé dag. Zo ongeveer midden in de zomer, de perfecte periode voor het drinken van een lekker glas rosé. Natuurlijk dorstlessend en prima bij zomerse temperaturen en BBQ. Maar niet alle rosés zijn gelijk en er zijn verschillende methoden om rosé te maken. Hoewel deze methoden vaak niet op het label worden genoemd, kan een beetje kennis over hoe een rosé wordt gemaakt een verschil maken als het aankomt op het selecteren van een rosé die u lekker vindt.

Frisse en fruitige witte wijnen

Frisse en fruitige witte wijnen In de maanden waarin de temperaturen wat hoger zijn en de zon zich wat vaker laat zien, zijn we over het algemeen geneigd wat meer trek te hebben in frisse en fruitige witte wijnen. Droge witte wijnen die juist heerlijk de dorst lessen en soms wat eenvoudiger zijn om zo los te drinken, genietend in de zon. Waar moet u naar zoeken?

Rode wijn gekoeld drinken?

Rode wijn gekoeld drinken? Rode wijn gekoeld drinken? De meeste mensen verklaren je voor gek! Maar als je nou graag een rode wijn drinkt en de zomer dient zich aan, dan is er geen enkele noodzaak om zomaar over te stappen op andere soorten wijnen of andere drankjes…omdat rood nu eenmaal te winters of te warm is voor de zomer. Gekoeld rood drinken is een heerlijke verfrissende manier van wijn drinken in de zomer. En sterker nog, je ziet het steeds meer op de terrassen en ook de witte wijndrinkers raken gaan om!

Help, mijn wijn is zuur!

Help, mijn wijn is zuur! Wijn is zuur! En dat is maar goed ook. Zo gesteld klinkt het niet zo lekker en positief, maar zuren zijn essentieel voor wijn. En op zich valt het nog wel mee, want coca-cola en limonade zijn zuurder dan wijn (gemaskeerd door veel suiker). Maar wat doen die zuren nou in wijn en waarom zijn ze zo belangrijk? En waarom smaakt de ene wijn nou zuurder dan de andere?

Wat is nou een goede wijn?

Wat is nou een goede wijn? We zien bij 10topwijnen.nl dat mensen regelmatig met de vraag zitten wat nu goede wijn is. Dat blijkt niet alleen uit vragen die we krijgen, maar ook uit de zoekwoorden die men gebruikt. Keywords als ‘wat is goede wijn’, ‘lekkere witte wijn’, ‘beste rode wijn’ en vele varianten daarvan zien we vaak terugkomen. Logisch, want we houden allemaal van een lekkere wijn en worden graag geholpen in de zoektocht naar zo’n wijn. Onder meer omdat de meeste mensen toch wel een beetje onzeker zijn over wijn en wat zich schuil houdt achter het etiket. Want wat is nou eigenlijk goede wijn? En hoe kunnen we dat beoordelen voordat we een wijn geproefd hebben?