10topwijnen.nl weblog

Wat is nou droge wijn?

Wat is nou droge wijn? Iedere wijndrinker kent de term ‘droge’ wijn. Maar er bestaat wel eens een misverstand over wat nu droge wijn is. Velen verwarren droge wijn namelijk ook wel met ‘zure’ wijn. Maar daar zit een verschil tussen.

Tips voor beginnende wijnliefhebbers

Tips voor beginnende wijnliefhebbers Elke wijnliefhebber heeft op dat beginpunt van zijn of haar wijnreis gestaan. Bleu over wat dan lekker is, wat voor wijn te kiezen (voor jezelf of soms als cadeau), over hoe te drinken of wijn te behandelen. Misschien zelf een beetje geïntimideerd en overweldigd door de hoeveelheid aan keuzes (of door andere wijndrinkers). Gaandeweg leren we de smaken van wijn en wat we lekker vinden. Wat wel en wat niet te doen. Maar hadden we die kennis nou maar vooraf…dat bespaart een hoop, en niet alleen geld.

Wat nu als wij de beginnende wijndrinker wat wijze lessen mee kunnen geven? Tips die helpen om in enkele valkuilen niet te stappen.

Cabernet sauvignon of merlot – welke kiest u?

Cabernet sauvignon of merlot – welke kiest u? Cabernet sauvignon en merlot. Bijna iedereen, die wel eens rode wijn drinkt, kent ze. Tenminste, als men let op de gebruikte druiven in de wijn en het etiket leest. Bovendien is het na “Wilt u rode of witte wijn?”, de meest gestelde vraag en meest opgeworpen keuze in de horeca bij het bestellen van een glas (rode) wijn.

Maar weet u waar u zin in heeft en wat uw smaak is?