10topwijnen.nl weblog

Vermentino - het ontdekken meer dan waard

Vermentino - het ontdekken meer dan waard Nu men voor een witte wijn steeds vaker zoekt naar eens iets anders dan een sauvignon blanc of chardonnay, is de vermentino aan een opmars begonnen. Als u van sauvignon blanc houdt, dan is de vermentino uw vriend! Een vermentino kan heerlijk complex van smaak zijn, maar omdat de druif en de wijn ervan nog redelijk onbekend is, kunt u wijnen van hele goede kwaliteit vinden voor een mooie prijs. Daarom een korte introductie in de druif en de wijnen, plus een heerlijke uit ons assortiment.

Colombette rosé – geniet van de beste rosé deze zomer

Colombette rosé – geniet van de beste rosé deze zomer Nu de zomer weer echt is aangebroken en de rosé weer vaker ten tonele verschijnt om de dorst lekker te lessen, kunnen we het niet laten om u deze prijswinnende rosé eens extra te presenteren. Domaine la Colombette is met zijn rosé van de grenache druif een steevaste waarde in de top van het segment. Niet voor niets heeft de wijn dan ook in het afgelopen Wijnconcours van Proefschrift (wederom) de titel in de wacht gesleept van beste rosé van Nederland in de prijsklasse tot en met € 7,50. Gegarandeerd genieten dus!

10 topwijnen voor bij het kerstdiner

10 topwijnen voor bij het kerstdiner Met de Kerst wordt er net iets (of eigenlijk veel) meer aandacht besteed aan het eten en hetgeen we onze gasten voorschotelen tijdens een diner. Het mag vaak iets mooier, duurder, bijzonderder. En daar horen natuurlijk ook mooie wijnen bij, die het liefst een perfecte combinatie vormen met de gerechten. Maar zo makkelijk is dat meestal nog niet om die matches te vinden.

10topwijnen.nl helpt u een handje met een lijst van 10 topwijnen die heerlijk passen bij de diverse gerechten die vaak bij het kerstdiner opgediend worden.

3 zomerse wijnen in ons glas

3 zomerse wijnen in ons glas Het is volop zomer. De vakanties zijn inmiddels (bijna) allemaal begonnen en de temperaturen zijn zoals we allen graag willen. Tijd voor lekker lang in de tuin, op het balkon of om ergens anders buiten te vertoeven. En daarbij drinken we natuurlijk graag iets dorstlessends. Lekkere, frisse wijn. Iets meer wit en rosé, met vaak een wat hoger zuurtje en iets meer gekoeld. Genieten van de combinatie van zon of een warme zomeravond en een heerlijke wijn. Wij hebben 10 heerlijke zomerse wijnen voor u geselecteerd. Alle zeer de moeite waard, maar welke staan bij ons op tafel (of eigenlijk in de wijnkoeler) deze zomer?