Brouilly vieilles vignes - Jean Claude Lapalu

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen - gratis verzending va. 12 flessen wijn of €125,- aan wijn

Imponerende rode wijn uit een van de 10 Crus van de Beaujolais, Brouilly. Gamay met een zeer rijpe fruitigheid, een vleug hout en super balans en structuur.

 

Smaaktype Rood – licht & fruitig
Druivenras(sen) 100% gamay
Herkomst Frankrijk - Beaujolais - Brouilly
Wijnhuis Domaine Jean Claude Lapalu
Jaargang 2016
Wijnbeschrijving Deze heerlijke Cru Beaujolais heeft een mooie paarsrode, doorzichtige kleur. In de geur komen duidelijke aroma’s van rijp rood en zwart fruit naar voren. Een geur die doet denken aan ingemaakte aardbeien (jam), maar ook kers en besjes. Ter ondersteuning minerailteit, een iets bloemige en aardse toon en licht de geur van de houtopvoeding (vanille, ceder, toast). De smaak is licht en fruitig, maar van het zwoele, gerijpte soort, en de wijn heeft een aangename zuurgraad. Tannine is aanwezig, maar ingetogen en vormt een mooie ruggengraat voor de wijn. De wijn heeft een hele mooie balans, het rijpe fruit van de oude wijnstokken dragen een mooi aandeel hierin. De afdronk is geweldig, met een voor een Beaujolais niet al te gebruikelijke houttoon…het heeft een beetje een Bordeaux tintje maar dan met Beaujolais fruit. Heerlijke wijn!

Tip: de wijn mag gedecanteerd worden. Het geeft de wijn iets lucht, waardoor hij wat meer opent, én er kan een lichte depot in de fles zitten (hij is immers biologisch/biodynamisch). 
 

Serveertip Deze wijn past heerlijk bij diverse vleesgerechten, zoals gestoofd konijn, bavette van de grill of een mooie plank charcuterie. Maar een combinatie met een gegrilde, stevige vis, zoals zeebaars en zeeduivel, kan ook prima. Of heerlijk in combinatie met niet te geprononceerde, gerijpte, zachte kazen.
Onderscheidingen 91 punten van de Wine Advocate, Robert Parker
Achtergrond van de wijn Het wijndomein van Jean Claude Lapalu is eigenlijk al een langer bestaand familiebedrijf. In eerste instantie werd er nog geen wijn gemaakt, maar teelden Jean Claude, en ervoor zijn ouders en grootouders, druiven voor de coöperatie. In 1995 kwam daar verandering in toen Jean Claude een deel van de druiven zelf behield om er wijn van te maken. Na verloop van tijd evolueerde dat wijnmaken in natuurlijke wijnbouw bij het wijndomein. Biologisch werken in de wijngaard werd geïntroduceerd en geleidelijk aan werd er steeds minder ingegrepen bij het wijn maken in de kelder. Alleen natuurlijk en eigen gisten van de druiven, vrijwel geen sulfiet, geen enzymen, enzovoort. In combinatie met de ouderdom van zijn wijngaard en winstokken van tot wel meer dan 100 jaar oud, brengt Jean Claude hiermee wijnen voort die tegenwoordig tot de allerbeste in de Beaujolais worden gerekend. Met zijn talent is Lapalu uitgegroeid tot favoriet van veel bekende internationale pers.  

 

Bewaaradvies Te bewaren tot 2021
Serveertemperatuur 12,5°C
Alcoholpercentage 14%
Inhoud 75cl

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen