Castillon - Côtes de Bordeaux – Seigneurs d’Aiguilhe

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen - gratis verzending va. 12 flessen wijn of €125,- aan wijn

Lekkere, stevige rode wijn van voornamelijk merlot. Aroma’s van rijp rood en donker fruit, chocola, tabak en vanille. Klasse, voor een mooie prijs-kwaliteit.

 

Smaaktype Rood – krachtig & intens
Druivenras(sen) 90% merlot en 10% cabernet franc
Herkomst Frankrijk – Bordeaux – Castillon-Côtes de Bordeaux
Wijnhuis Seigneurs d'Aiguilhe
Jaargang 2015
Wijnbeschrijving Deze rode wijn heeft een intense, diepe en donkerrode kleur. De geur is rijp en krachtig, met aroma’s van rijp rood en donker fruit als rijpe aardbei, donkere kersen en bramen. Verder zijn er hinten van donkere chocola en tabak te bespeuren, een lichte kruidigheid en een mooie zweem vanille (hoewel de houtopvoeding er niet overduidelijk uitspat). De merlot geeft een heerlijk, zacht mondgevoel met veel rijp, donker fruit en zachte en geïntegreerde tannines, ondersteund door het houtgebruik. De 10% toevoeging van cabernet franc zorgt voor wat meer diepte in de wijn. De afdronk is heerlijk, sappig, geconcentreerd en behoorlijk lang. Een rijke wijn met een mooie gelaagdheid.

Serveertip Deze mooie rode wijn past geweldig bij diverse roodvleesgerechten. Denk aan een mooie rib-eye of een goede steak au poivre. Het gerecht mag wel wat pit hebben. Met wild kan de wijn dus ook prima. Of denk aan een heerlijk kaasplateau met rijpe kazen, waaronder zeker een oude Hollandse kaas.

Achtergrond van de wijn Seigneurs d’Aiguilhe is de 2e wijn van Château d’Aiguilhe. Dit château is door Stephan von Neipperg, ook eigenaar van o.a. château Canon la Gaffelière (1e Grand Cru Classé van Saint-Émilion) en La Mondotte, in 1998 aangekocht. Het kasteel ligt aan de rechteroever van de Dordogne, op de grens van Côtes de Castillon en Saint-Émilion. Het château omvat tegenwoordig 100 hectaren, waarvan 50 hectaren wijngaarden.
Deze 2e wijn van Château d’Aiguilhe is wat toegankelijker dan zijn grote broer, maar desalniettemin erg goed en zeker onderscheidend. En van een prima prijs-kwaliteitniveau.

De oogst van de druiven gebeurt met de hand en in kleine kratjes om kneuzing te voorkomen. De druiven worden met de hand gesorteerd en ontsteeld alvorens in het vat te gaan. In temperatuurgecontroleerde houten vaten vindt de fermentatie plaats gedurende een 25-30 dagen (afhankelijk van het wijnjaar). Extractie vindt plaats door pneumatische pigeage (het onderdompelen van de vaste delen). De malolactische fermentatie en het ouderen van de wijn gebeurt in tot 80% nieuwe eiken vaten op de fijne lies. De wijn oudert gedurende 15 tot 20 maanden op de vaten, alvorens te worden gefilterd en gebotteld.

Bewaaradvies Te bewaren tot 2021
Serveertemperatuur 16 tot 17°C
Alcoholpercentage 14,5%
Inhoud 75cl

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen