Western Cape Chenin Blanc ‘The Anchorman’ - Nederburg

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen - gratis verzending va. 12 flessen wijn of €125,- aan wijn

Zeer mooie chenin blanc uit Zuid-Afrika. Licht, fris en fruitig met een zeer mooie balans en structuur. Een lekkere genietwijn, voor bij de vis of witvlees.

 

Smaaktype Wit – fris & fruitig
Druivenras(sen) Chenin blanc
Herkomst Zuid-Afrika – Western Cape – Coastal Region – Paarl en Darling
Wijnhuis Nederburg
Jaargang 2017
Wijnbeschrijving Deze mooie witte wijn is heldergeel met een lichte, gouden tint. In de geur herkent u aroma’s van rijp steen- en citrusfruit, als abrikoos, witte perzik en sinaasappel, gecombineerd met een lichte florale toon en een hint van kruiden en rozijntjes. De smaak is mooi in balans, gelaagd en de structuur van de wijn is goed op orde; fris en fruitig met een fijne minerailteit, goede zuren en een wat vollere, romige textuur.

Serveertip

Deze witte wijn combineert goed met een diversiteit aan gerechten van vis en lichter vlees als kip en kalf. Dat kan gerust met wat kruiden of een lekker sausje, mits niet té romig. Ook bij een lekkere pasta of salade doet de wijn het erg goed.

 

Achtergrond van de wijn Het bekende wijnbedrijf Nederburg brengt met de serie “Heritage Heroes” een eerbetoon aan personen die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw en de opbouw van dit wijnhuis.
The Anchorman is een bijzondere chenin blanc die een eerbetoon brengt aan Philippus Wolvaart die het wijnhuis Nederburg in 1791 stichtte en daarmee de founding father is van dit wijndomein. Hij plantte er onder ander chenin blanc en had de visie en moed om het woeste landschap te bedwingen en hier schitterende wijnen te maken.  

Dit is een bijzondere chenin blanc omdat de druiven op meerdere manieren worden gefermenteerd. Deels op vaten van 300 en 500 liter, deels op roestvrijstalen tanks, weer een deel op zeer grote oude vaten en – heel bijzonder – de rest vergist volgens de methode maceration carbonique (welke ook in de Beaujolais veel wordt gebruikt en koolzuurgas wordt gebruikt om de nadruk op lichtheid en fruitigheid van de wijn te leggen).
na de malolactische gisting blijven de verschillende componenten 9 maanden op hun lie voordat de wijnen worden geblend en gebotteld. Het resultaat is een lichte, frisse, fruitige wijn met een goede balans, complexiteit, enige rondeur en gelaagdheid.

Het fruit voor de wijn komt van oude wijnstokken met een lage opbrengst in Paarl en Darling.

Bewaaradvies Te bewaren tot 2024
Serveertemperatuur Ca. 10°C
Alcoholpercentage 13,5%
Inhoud 75cl
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen